Krups EA8160

od 1239,00 PLN

oszczędzasz do 11%
Rodzaj ekspresu: ciśnieniowy • Pojemność: 1.8 l • Moc: 1450 W • Rodzaj kawy: ziarna • Szerokość: 33 cm • Głębokość: 33 cm • Wysokość: 36 cm • Sterowanie: elektroniczne • Mielenie: tak • Kolor: czarny
Ekspres KRUPS EA8160 pozwala cieszyć się smakiem wyśmienicie przyrządzonej kawy w zaciszu własnego domu. Dzięki zaimplementowaniu postępowej technologii, przemyślanej konstrukcji, a także przezroczystego, graficznego menu urządzenie jest praktyczne i niezwykle proste w obsłudze. Bezpośredni dostęp do funkcji "ulubione" pozwoli ci przygotować w prędki i nieskomplikowany sposób kawę, którą najszczególniej lubisz. Ekspres wyekwipowany pozostał w Thermoblock – system grzejny, dzięki któremu każda, choćby pierwsza, zaparzona o poranku kawa będzie miała trafnyą temperaturę. Nowoczesny System Auto-Cappuccino/Caffe Latte jest odpowiedzialny za automatyczne przygotowanie nadzwyczajnej mlecznej pianki do cappuccino albo latte. System filtracji wody Claris Aqua sprawia, że smak napojów jest bezbłędny. Urządzenie zostało zaopatrzone w automatyczny program czyszczenia i odkamieniania, dzięki czemu będzie zawsze gotowe do przygotowania twojej ulubionej kawy, za każdym razem jednakowo pysznej. Graficzny wyświetlacz LCD zapewnia intuicyjną obsługę ekspresu. Teraz przyrządzenie kawy jest jeszcze prostsze. Przypasowanie napoju według własnych preferencji dzięki możliwości wyboru mocy, a także wielkości kawy. Dzisiaj możesz cieszyć się skrupulatnie taką kawą, na jaką aktualnie masz ochotę. Nieprzeciętna temperatura kawy od pierwszej filiżanki. Zastrzeżony, kompaktowy Thermoblock zintegrowany z systemem grzejnym zagwarantuje nieprzeciętną temperaturę napoju kawowego. Świetnie gęsta pianka o kremowej konsystencji i rewelacyjnej temperaturze. Jest ona osiągalna dzięki zastosowaniu systemu spieniającego mleko- Auto-Cappuccino/Caffe Latte. Łatwość utrzymania urządzenia w czystości. Gwarantowane jest dzięki automatycznym programom czyszczenia, a także odkamieniania. System regulacji mielenia, a także ilości kawy. Elitarny, samoczynny system regulacji grubości mielenia oraz ilości kawy zadba o nadzwyczajne przygotowanie wybranego rodzaju kawy. System grzewczy Thermoblock. Nowoczesny, kompaktowy system zagwarantuje nieprzeciętną temperaturę kawy już od jej pierwszej filiżanki po uruchomieniu ekspresu. Dobór wielkości kawy. Funkcja pozwala na przyrządzenie kawy o objętości od 20 do 220 ml, co w jeszcze większym stopniu zezwala na otrzymanie właśnie takiego napoju, na jaki aktualnie masz ochotę. Bezpośredni dostęp do funkcji „ulubione” pozwoli Ci przygotować w szybki sposób kawę, którą najistotniej lubisz. Przejrzyj, dlaczego aromat i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak intensywny! Ubijanie kawy, przez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania świetnego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane optymalnemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie rewelacyjnie się wyparzyć. Starannie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak konkretnemu tampingowi nasza śladowa czarna ma wszystko, co najlepsze, czyli istotnie intensywny smak i aromat. A wszystko za sprawą zaawansowanej oraz hydraulicznego podnośnika, którymi zastąpiliśmy mechaniczne rozwiązania występujące w innych, automatycznych ekspresach. O właściwie przeprowadzonym tampingu świadczy równocześnie rewelacyjny smak i aromat naszego espresso, jak i kształt kawy wybijanej z kolby w postaci równych, zbitych krążków, czyli tzw. Coffee cakes (ciasteczek kawy). „ W procesie parzenia kawy nad wyraz ważny jest moment ubicia. Widoczne jest, aby równo i dość solidnie ubić ciastko kawowe. Bariści ubijają kawę z siłą nacisku od 13 do 15 kg. Mocniejsze ubicie pozwala wydobyć większą dynamiczność kawowego aromatu. Na dodatek, należycie ubite kawowe ciastko stawia pokaźniejszy opór wodzie, w rezultacie kawa ma z nią dłuższy kontakt i lepiej się wyparza. Na równomierne wyparzenie dobrze wpływa jednolita wysokość ciasteczka z każdej strony. Najlepiej to zaobserwować, kiedy ciastko jest suche. Jest to dowodem na to, iż wyparzyliśmy kawę wyjątkowo skutecznie, a nasze espresso jest nadzwyczajne, tj. Bardziej esencjonalne, z ciemniejszą cremą oraz o intensywniejszym smaku.